Muzica

Muzica=Hrana pentru suflet.

1527474-waves-of-music-notes-in-black-and-white

Nu cred ca exista ceva mai ceva decat muzica. Eu o traiesc,o simt, o ascult si ma asculta. In orice moment am nevoie de ea, uneori e greu fara, simt ca ea nu ma plictiseste niciodata-fiind o stare generala- , fata de lumea cu fete triste. Eu ascult mai multe genuri de muzica, nu toate dar ascult muzica buna. Poate ca unii vad o prostie in a asculta mai multe genuri de muzica, eu vad ceva firesc, ascult in functie de ce simt si ce am nevoie. Pentru mine sunt zile in care stau doar pe note muzicale, zile in care merg pe portativ, si nici nu realizez ce fac. Am fost nascuta sa iubesc industria muzicala in sine. Inca de mica am adorat tot ce a insemnat sunet, nu conta cine facea , de unde venea, aveam placerea de a auzi si a doua oara. Tot atunci am inceput sa-mi dau seama ca imi place muzica la fel de mult ca rima sau desenul. Iar acum apreciez fiecare stil si fiecare piesa exact cum merita, si  acum inteleg starea de spirit a compozitorului, prin trairea si sentimentul pe care l-a avut cand a scris versurile. Sincer vorbind, compozitorul este geniu, prea putin cel care canta -si mai bine de cei care-si compun singuri piesele-. Pentru mine muzica nu are definitie, ea imi gadila urechea si imi bucura sufletul. Legat de muzica regret un lucru, ca nu am trait in cea de-a doua jumatate a secolului al XVIII-lea , atunci cand muzica era o arta, una care-mi place cel mai mult. Eu imi impart muzica in doua parti mari si late: Temporara si Permanenta. Cea temporara e tipul de muzica care e hit timp de 2-3 luni, iar apoi dispare din toate playlisturile, care peste 10 ani este deja uitata, care a fost frumoasa candva, intr-un anume sezon, dar care a devenit fada. Muzica Permanenta de altfel e ceea ce numesc eu MUZICA, acele piese care dupa 1-5-10 ani  inca le fredonezi,inca fac furori daca le auzi intamplator si care te fac sa zambesti si sa-ti amintesti de acea vreme. Dar cu toate astea nu am o melodie preferata, nici daca as incerca sa le clasez pe stiluri, pe ani sau pe subiect, ci doar in functie de ce simt, ascult ce e compatibil.

images (1)

Pian- Chitara- Tobe-Nai= cate imi doresc 🙂

In timp muzica s-a degradat, a scazut orice valoare, si orice a insemnat muzica. Nu ar trebui eu sa fiu in stare sa vorbesc despre asa ceva, inca nu sunt coapta la minte, dar din ce ascult eu, muzica veche e mai buna, iar acum a ramas bun doar rap-ul /hip-hop-ul underground, unele piese pop, ceva din rock, si cine stie ce melodii mai euforice, in rest e jale cu muzica- comerciala.

Probabil ca peste cativa ani o sa rad de ce am scris, o sa rad de ce ascult acum. Dar nu regret niciodata un lucru care m-a facut fericita 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s